Światowy Dzień Zdrowia

Przedszkolaki w tym dniu poznały „Pięć kroków do bezpiecznej żywności” oraz  znaczenie czystości, higieny i sposobu odżywiania...

 

          We wtorek 7 kwietnia obchodziliśmy w naszym przedszkolu Światowy Dzień Zdrowia. Każdego roku WHO wybiera jako temat przewodni inny obszar priorytetowy ważny z punktu widzenia zdrowia publicznego - w tym roku jest to Bezpieczeństwo Żywności. Światowy Dzień Zdrowia 2015 jest okazją do przypomnienia i podkreślenia roli jaką zarówno rząd jak i rolnicy, producenci czy sprzedawcy, ale także każdy z nas, jako konsument, odgrywa w zapewnieniu bezpieczeństwa tego, co trafia "z pola na nasz stół".

 

 

 

 

          Przedszkolaki w tym dniu poznały „Pięć kroków do bezpiecznej żywności” oraz  znaczenie czystości, higieny i sposobu odżywiania, określały także, które produkty są zdrowe a których powinniśmy unikać. Zorganizowaliśmy w tym dniu „Dzień Drugiego Śniadania” w ramach którego sami przygotowywaliśmy zdrowe kanapki, a następnie wykonaliśmy pracę plastyczne na temat „Zdrowy talerzyk”.

 

 

 

 

 

Tagi

GALERIA